De oud-Rotterdammer Mounir El Hamdaoui beëindigt zijn voetballoopbaan en gaat verder als technisch directeur. De 34-jarige aanvaller, die het afgelopen half jaar onder contract stond bij FC Twente, treedt in dienst van de Marokkaanse club Chabab Rif Al Hoceima.

El Hamdaoui neemt onder anderen de oud-FC Dordrecht-spelers Mawouna Amevor, Guy Ramos en Toni Varela mee. Ook Abdel Malek El Hasnaoui (FC Eindhoven) en Rafik El Hamdi (FC Volendam) sluiten bij hem aan.

Aanvankelijk leek El Hamdaoui nog te kiezen om als speler uit te komen voor de Marokkaanse kampioen Ittihad Tanger. Woensdagochtend werd de Rotterdammer echter gepresenteerd als technisch directeur van de nummer dertien van de Marokkaanse competitie.

El Hamdaoui debuteerde in het seizoen 2001/2002 in het betaalde voetbal bij Excelsior. In Nederland kwam hij uit voor Willem II, AZ en Ajax. Met AZ behaalde El Hamdaoui in 2009 de landstitel. In dat jaar werd hij ook topscorer van de eredivisie. De geboren Rotterdammer kwam in het buitenland uit voor Tottenham Hotspur, Derby County, Fiorentina, Malaga, Umm-Salal uit Qatar en Al-Taawoun uit Saudi-Arabië. El Hamdaoui, die met Twente degradeerde uit de eredivisie, speelde vijftien interlands voor het Marokkaanse elftal.

Print Friendly, PDF & Email