Museum Rotterdam en Rotterdamse Sporticonen gaan hun krachten bundelen. Het aanstaande partnerschap wordt beklonken tijdens de Bep van Klaveren jubileumweek.

Ter gelegenheid van de 25e Bep van Klaveren Memorial wordt er op maandag 10 september in Theater Schiebroek een manifestatie georganiseerd welke de start van de ‘Bep van Klaveren jubileumweek’ markeert. Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam, zal een inleiding houden over de grote hoeveelheid sporticonen die de stad Rotterdam voorbrengt. Hij gaat tevens in gesprek met Jan de Jong, directeur Feyenoord, sporthistoricus Jurryt van de Vooren en journalist, columnist en uitgever Frits Barend.

Als afsluiter van de feestelijke week vindt op 17 september de 25e editie van de Bep van Klaveren Memorial plaats in de Rotterdamse Maassilo. ‘De Bep’ is hét boks evenement voor nationale en internationale senior boksers en wordt jaarlijks georganiseerd door Rotterdam Sporticonen ter nagedachtenis aan de enige, Nederlandse, Olympisch kampioen boksen.

Onderdeel van de samenwerking zal een tentoonstelling over Sport zijn die in de nazomer van 2019 opent in Museum Rotterdam.

 

Print Friendly, PDF & Email