door Michel Streur

Na het verlies thuis vorige week tegen De Glaskoning ging Neptunus weer vol overtuiging voor de winst tegen nieuwkomer Quick. Het lukte drie keer. Het venijn zat spreekwoordelijk in de staart, want in de laatste wedstrijd in Amersfoort vandaag duurde het tot aan de vijfde inning voordat de eerste score op het bord verscheen.  Uiteindelijk werd het 1-9 voor het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma.

De sleutelinning was de vijfde. In deze slagbeurt van Neptunus kwamen respectievelijk Quintin de Cuba, Gregory Muller, Darryl Collins, Jochem Koedijk en Stijn van der Meer over de thuisplaat. Een slagbeurt later deed Quick Amersfoort nog wat terug door het enige punt in deze wedstrijd te scoren.

Toch stelde de regerend kampioen een inning later weer orde op zake toen maar liefst viermaal gescoord werd. Koedijk, Van der Meer en Dille zorgden voor hun tweede punt van de wedstrijd en het vierde punt kwam van Gianison Boekhoudt. Daarmee werd de basis gelegd voor de eindstand van 1-9.

Het was trouwens een middag waarin heel veel Neptunus-pitchers de revue passeerden. Startend werper Jiorgeny Casimiri werd al in de tweede inning vervangen door routinier Berry van Driel, die op zijn beurt een inning later weer werd afgelost door Taylor Clemensia. In de vijfde inning was het Elton Koeiman die in relieve verder ging. In de achtste inning was de Jappaner Riki Saito die voor de tweede maal deze serie in actie kwam. Loek van Mil deed een inning later de deur op slot voor de gastheren. Clemensia kreeg de win op zijn naam.

Recaps

Cityside Apartments Quick was donderdag geen partij voor Curaçao Neptunus. Diegomar Markwell domineerde de slagploeg van Quick. Die van Neptunus deed dat wel gedurende een aantal slagbeurten en dat was genoeg voor een gemakkelijke overwinning. Driemaal was er sprake van 2 run-innings (eerste, vierde en zevende) en één met een run. Dit gaf de Rotterdamse ploeg een 7-0 voorsprong.
Alles wat Quick terug kon doen was het scorenvan een punt in hun derde slagbeurt. Markwell bleef zeven innings op de heuvel en streek met de overwinning. De Japanse import Riki Saito gooide de laatste twee. Benjamin Dille was de beste slagman voor Curaçao Neptunus met drie honkslagen in 5 slagbeurten.

13-1

Voor de tweede wedstrijd op rij was Cityside Apartments Quick Amersfoort geen match voor Curaçao Neptunus die zaterdag maar zeven innings nodig had om de overwinning binnen te halen. Twee 2-run innings en drie 3-run innings leidden tot een 13-1 overwinning. Orlando Yntema ging met routine door zes innings. Beste slagman voor Curaçao Neptunus was DH Ruendrick Piternella, die 2 uit 2 sloeg met een triple en één RBI.

Komende serie gaat tegen nieuwkomer Silicon Storks uit Den Haag. Op donderdag  31 mei wordt er gestart met een thuiswedstrijd in het Familiestadion om 19.30 uur gevolgd door nogmaals een thuiswedstrijd op 1 juni om 19.300 uur. De afsluitende wedstrijd van de serie plaats op 2 juni om 14.30 uur op het Schapenatjesduin in Den Haag.

Voor meer informatie: www.neptunussport.com

Print Friendly, PDF & Email