door Michel Streur

Na de 2-7 en 20-0 winst eerder in de serie tegen Silicon Storks uit Den Haag sleepte de koploper ook de derde winst binnen op de nummer laatst van de Hoofdklasse, ditmaal op Sportpark Kijkduin. Na een eenzijdige wedstrijd werd het 0-7 voor Curaçao Neptunus.

De grootste klap kwam al in de eerste Rotterdamse slagbeurt: Benjamin Dille sloeg een tweehonkslag en Dwayne Kemp deed daarna hetzelfde. Hierop scoorde Dille het eerste punt voor Neptunus. Kemp stal daarop het derde honk en Gianison Boekhoudt kwam met vier wijd op de honken. De honkslag hierna van Dudley Leonora bracht Kemp over de thuisplaat. Shaldimar Daantji zorgde hierna dat Boekhoudt het derde punt kon scoren. Ditzelfde deed Quintin de Cuba opvolgend en bracht hiermee Leonora over de thuisplaat. Hierbij bleef het aantal punten op 4 staan.

Voor Neptunus stond Orlando Yntema op de heuvel. Ook dit keer had hij een solide start en kon geen enkele speler van Storks een bedreiging vormen. Hij bleef daar ook domineren en werd pas in de zevende inning vervangen door Taylor Clemensia, die op zijn beurt een inning later plaats mocht maken voor Brendan Schoemaker. Yntema kreeg de winst op zijn naam.

De overige drie punten voor de Rotterdammers kwamen in de vierde inning (Jochem Koedijk), zesde inning (Gregory Muller) en de achtste inning (Quintin de Cuba) zodat de eindstand ) 0-7 werd.

De komende serie is de laatste van de reguliere competitie. Tegenstander is de nummer twee, L&D Amsterdam en de inzet is de winst van de reguliere competitie met als belangrijkste beloning  plaatsing voor de Europa Cup voor Clubteams in 2019. Plaats van handelen is komende donderdagavond het Neptunus Familiestadion (aanvang 19.30 uur), gevolgd door een uitwedstrijd op zaterdag 18 augustus op Sportpark Ookmeer, waarna de serie wordt afgesloten op zondag 19 augustus om 14 uur in Rotterdam.

Print Friendly, PDF & Email