door Jan van der Sande

Neptunus had zaterdagmiddag geen kind aan Twins.
Het werd 10-0 aan de Abraham van Stolkweg in de eerste wedstrijd van het drieluik. Afgelopen donderdagavond kob er vanwege de weersomstandigheden niet worden gespeeld.

Neptunus ging voortvarend van start. Na de eerste slagbeurt stond er al een duidelijk 7-0 voorsprong voor de mannen van Ronald Jaarsma op het bord.

Niet alleen moest Reynaldo Clara de startende werper aan Brabantse kant vier honklagen incasseren, hij gaf zelf drie vrije lopen weg waardoor de wedstrijd na dus die eerste inning al gespeeld leek te zijn.

In de vierde, zesde en zevende slagbeurt scoorde Neptunus er nog lustig op los waardoor de knuppels al na zeven innings met een duidelijke 10-0 score ingepakt konden worden.

Verdedigend had Diegomar Markwell geen enkele moeite om de tegenstander van scoren af te houden. Hij behaalde zijn negende overwinning van het seizoen. Aanvallend versterkte Dwayne Kemp zijn eerste plaats in de competitie als beste slagman en staat nu met 51 hits aan de top.

Morgen is wedstrijd twee in Oosterhout, waarna dinsdagavond de donderdag afgelaste uitwedstrijd wordt ingehaald in het Neptunus Familiestadion omdat Twins niet over een lichtinstallatie beschikt.

De zondagwedstrijd in Oosterhout is te volgen via Livestream op TwinsTV.nl. Aanvang 14.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email