door Michel Streur

Curaçao Neptunus heeft op weg naar de gehoopte Europacup-winst Unipolsai Bologna vrijdagavond in de herhaling van de finale van vorig jaar met 5-4 verslagen.

Na de eerste worp door scheidend Rotterdam Topsport-bestuurder Hans Zoethoutmaar was het de regerende Italiaanse landskampioen die in de eerste twee innings al drie keer wist te scoren. Pitcher Riki Saito hield hierna de score beperkt tot een derde punt, maar de Rotterdamse formatie kon geen vuist maken tegen de werper van Bologna.

In de zesde Rotterdamse slagbeurt kwam daar een kentering in. Dwayne Kemp scoorde het eerste punt voor Neptunus, gevolgd door scores van Gianison Boekhoudt en Greg Muller die hiermee de achterstand verkleinde naar 3-4. 

Een inning later werd de wedstrijd helemaal omgedraaid toen met nota bene twee man uit Quintin de Cuba met een honkslag Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt binnenbracht en daarmee de 5-4 voorsprong op het scorebord liet verschijnen.

In het restant van de wedstrijd kwam daar geen verandering meer in waardoor de 5-4 ook de eindstand werd. Curaçao Neptunus komt nu als winnaar van poule B morgen uit tegen Rouen Huskies, die verrassend tweede werd in poule A. 

De wedstrijd begint om 19.30 uur. Tickets zijn te verkrijgen via www.neptunussport.com

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter