Nida en de SP vragen het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam om terug te komen op het besluit van het vorige college en de busonderneming EBS niet de aanbesteding van het openbaar vervoer in Haaglanden en Voorne-Putten te gunnen.

Hun reden: EBS is een dochterbedrijf van de Israëlische busmaatschappij Egged, die met haar diensten bijdraagt aan de Israëlische illegale bezetting, kolonisering, apartheid en mensenrechtenschendingen in Palestina.

Het door de islam geïnspireerde Nida heeft al eerder geprobeerd om het joodse bedrijf geboycot te krijgen. Toen had de gemeenteraad van Rotterdam er geen oren naar. Nu heeft het in de herhaling aanvraagsteun gekregen van de SP.

‘’Egged draagt namelijk zorg voor het busvervoer in Joodse nederzettingen in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever, die volgens internationaal recht illegaal zijn. De Palestijnse bewoners van dat gebied zijn uitgesloten van vervoer, enkel Joodse kolonisten kunnen hier gebruik van maken. Hiermee draagt het moederbedrijf bij aan de infrastructuur van illegale nederzettingen’’, luidt de aanklacht van Nida en de SP.

‘’Het antisemitische monster steekt de kop weer op’’, twitterde Tanya Hoogwerf van Leefbaar als reactie op de schriftelijke vragen van de twee politieke partijen, ‘’verbinders als ze zijn.’’

‘’Het nederzettingenbeleid van Israël deugt niet, klopt, maar het is tamelijk lachwekkend als Rotterdamse raadsleden dit overzeese probleem via een busonderneming met Nederlandse werknemers aan de kaak stellen. De SP die meehelpt om chauffeurs ontslagen te krijgen. Raar’’, vindt Dagblad010-stadswacht drs. Sjors van Maurik. ‘’Doet me denken aan een stampvoetende hoofdredacteur van het Urker Nieuwsblad, die een open boze brief schrijft aan Trump in de hoop dat ie er wakker van ligt.”

Print Friendly, PDF & Email