Het door de islam geïnspireerde Nida laat vanmorgen – naar aanleiding van de landelijke ophef over een oude tweet waarbij de Rotterdamse politieke partij Israel met ISIS vergeleek – weten dat vrijheid van meningsuiting niet slechts geldt voor meningen die welgevallig zijn. Ook meningen die onwelgevallig zijn en bewust provoceren om de aandacht op een discussie te vestigen, horen hierbij.

‘’Bijna 4 jaar geleden, op 14 augustus 2014, verstuurde Nida een tweet waarin er op een bewust provocatieve wijze een illustratieve vergelijking werd gemaakt tussen het Zionisme/Israel en ISIS. In deze tweet werden bepaalde overeenkomsten tussen beide genoemd. Deze tweet werd verstuurd met de hashtag #vrijheidvanmeningsuiting’’, laat de partijtop weten via een perscommuniqué.

‘’De bewuste tweet werd verstuurd naar aanleiding van de maatschappelijke discussie die op dat moment gevoerd werd. Deze tweet moet dan ook gelezen en begrepen worden in de context van het maatschappelijke debat van dat moment. Naast het bloedvergieten in de zomer van 2014 in Gaza door “Operation Protective Edge”, waarbij volgens het UNHRC meer dan 2250 doden vielen, haakte deze tweet ook bewust aan op de toenmalige discussie over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting voor ambtenaren. En voornamelijk de dubbele maat die gehanteerd werd en kennelijk nog steeds gehanteerd wordt met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting. De huidige reacties op een tweet van bijna 4 jaar geleden bevestigen deze selectieve verontwaardiging nogmaals.’’

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter