Het bestuur van NIDA heeft vanochtend, enkele dagen voor de ledenvergadering van zondag 14 januari, bekendgemaakt dat Aydin Peksert uit de fractie is gezet. De politicus is ter zijde geschoven vanwege zijn kritieken op de partij en omdat hij te nauwe banden zou hebben met de partij DENK.  Nourdin el Ouali noemde hem zelfs een dubbelspion van DENK.

Peksert gaf bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering vanmiddag een verklaring af. Hij wilde in de Rotterdamse raadzaal niet de discussie voeren. En gaat als de éénmansfractie Peksert verder.

Die discussie wil hij bewaren tot zondag wanneer de ledenvergadering van NIDA wordt gehouden. Het is echter de vraag of hij daar welkom is.

‘’Wat vaststaat is dat met dit besluit getracht wordt mij de toegang te ontzeggen tot de ledenvergadering, zodat ik geen verhaal kan halen en geen weerwoord kan geven op de valse aantijgingen. Zo probeert het bestuur o.a. te verhullen dat de mensen waar “bepaalde signalen” van afkomstig zouden zijn niks meer met NIDA te maken willen hebben en zich teruggetrokken hebben als kandidaat’’, aldus Peksert op zijn Facebookpagina.

‘’Het is duidelijk dat het bestuur van NIDA iets te verbergen heeft en volledig in paniek is. Immers, de afgelopen tijd hebben vele mensen hun lidmaatschap beëindigd en/of hun kandidatuur ingetrokken. Het ontkennen van het feitenrelaas in mijn eerdere berichten op sociale media en dat afdoen als “met modder gooien” heeft de geloofwaardigheid van het bestuur en andere betrokkenen volledig te grabbel gegooid.’’

‘’Het is evident dat het bestuur met betrekking tot de kandidatenlijst en de uitbreiding naar Den Haag eigen statutaire regels heeft overtreden en daarmee de leden, het hoogste orgaan binnen de partij, op een zijspoor heeft gezet. De kandidatenlijst dat tijdens de ledenvergadering van zondag zal worden voorgelegd aan de leden is tot op de dag van vandaag niet bekend gemaakt bij de leden.

Los van het feit of ik aanstaande zondag wel of niet aanwezig ben bij de ledenvergadering, het bestuur zal zich hoe dan ook richting de kritische leden moeten verantwoorden voor dit wanbeleid.’’

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!