De gemeente Rotterdam startte eerder dit jaar al met de campagne ‘Ook dit is de Rotte’, om de Rotte weer in de kijker te spelen bij de Rotterdammers. Nu is besloten om het grootser aan te pakken. De gemeente Rotterdam en het Recreatieschap Rottemeren hebben besloten om de Rotte aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. In een samenwerkingsverband tussen de twee partijen, zal er gezamenlijk zes miljoen euro in dit project gestoken worden. De gemeente Rotterdam en Recreatieschap Rottemeren zullen beiden drie miljoen euro investeren en het samenwerkingsverband heeft een duur van vijf jaar.

Het budget dat hiervoor is uitgetrokken, zal met name gebruikt worden om meer activiteiten te organiseren. Naast de oever zal ook de rivier als feestlocatie gaan dienen, wat het dan ook erg uniek maakt. Daarnaast zal er ook geïnvesteerd worden in betere loop- en fietsroutes langs de rivier, in groene kades en pleinen langs de oevers en verbetering van de waterkwaliteit.

De gemeente heeft al een aantal plannen weten te concretiseren onder het programma ‘Rivieroevers’. Zo wordt de onlangs vernieuwde kade bij het Grotekerkplein uitgebreid met trappen en komt er een vlonder in het water. Daarnaast onderzoekt de gemeente om vanaf de Lombardkade aantrekkelijke fiets- en wandelroutes aan te leggen langs de Rotte.

Print Friendly, PDF & Email