Noordwijk vernedert Sparta: 3-2

25 September 2018, 23:25 uur

door Piet Ocks

Een blamage is nog te zacht uitgedrukt voor de nederlaag (3-2) die Sparta leed bij Noordwijk. Het was een vernedering, die de ploeg van trainer Henk Fraser onderging in de badplaats. Derde divisionist Noordwijk, waarmee Jong Sparta met Halil Dervisoglu doorgaans geen moeite zou hebben en dat afgelopen zaterdag nog 1-1 speelde tegen het Zeeuwse Hoek, schakelde Sparta, eerste divisionist met titelaspiraties, uit voor de KNVB-beker.

Het is te bedroevend voor woorden. Om iets uit te proberen had trainer Henk Fraser enkele ontevreden spelers, die in de competitie amper aan spelen waren toegekomen, de kans gegeven hun gelijk aan te tonen. Maar Thomas Verhaar, Edouard Duplan, Fankaty Dobo noch Giliano Wijnaldum kon overtuigen, terwijl de al geruime tijd vergeefs naar zijn vorm zoekende Lars Veldwijk evenmin kon imponeren.

De wijzigingen hielden in dat vaste keuzes als Royston Drenthe, Janne Saksela en Mohamed Rayhi, Deroy Duarte en in mindere mate Halil Dervisoglu buiten de ploeg bleven, terwijl trainer Henk Fraser afstapte van zijn 5-3-2 systeem, waarmee hij vijf keer achtereen geen tegentreffer had geïncasseerd.

Desondanks was het verrassend, dat Noordwijk al na acht minuten de leiding nam door een treffer van Denzel James (1-0). Het was vervolgens Abdou Harroui, die met twee treffers voor de 1-2 rustand zorgde. Vooral de 1-1 was van grote schoonheid. Net buiten het strafschopgebied kromde hij de bal halverwege de eerste helft fraai in de kruising. Op aangeven van Lars Veldwijk mikte hij vijf minuten voor rust Sparta op voorsprong.

Zeven minuten na rust bracht Raïs Roshanali Noordwijk weer op gelijke hoogte (2-2). Sparta kreeg met Lars Veldwijk en Thomas Verhaar nog wel kansen, maar Safir Achefay besliste tien minuten voor tijd anders: 3-2. In blessuretijd kopte eerst Dries Wuytens en daarna de bij een hoekschop mee naar voren gekomen doelman Roy Kortsmit nog op de lat.

Een vernedering voor Sparta, dat tot de 83ste minuut moest wachten voordat Halil Dervisoglu in het veld kwam voor Thomas Verhaar, terwijl de opnieuw falende Lars Veldwijk zijn lijdensweg moest volbrengen. Te laat voor Dervisoglu, die de afgang niet meer kon voorkomen.

[caption id="attachment_52210" align="alignnone" width="900"] Abdou Harroui[/caption]

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dabo, Wuytens, Auassar, Wijnaldum; Vriends (61' Martis), Breinburg, Harraoui; Verhaar (83' Dervisoglu), Veldwijk, Duplan (67' Rayhi).