De ms Rotterdam van de Holland America Line wordt niet voor niets ingezet voor de cruises op de Oostzee. Een mooie gelegenheid om in die route ook de stad aan te doen, aan wie het 238 meter lange schip zijn naam te danken heeft.
Attractie van de dag voor de voornamelijke Amerikaanse gasten aan boord is het passeren van zijn voorganger de ms Rotterdam aan de kade van Katendrecht. Vanmorgen meerde de inmiddels 21-jaar oude ms Rotterdam – de zesde op rij met die naam gedurende de lange HAL-geschiedenis – in de thuishaven af en wie het wegvaren nog nooit van dichtbij heeft gezien, krijgt vanmiddag om 17:00 uur de kans.

De ms Rotterdam is het het vlaggenschip van de rederij. Het werd in Italië gebouwd. Begin 2005 is er in het kader van het Signature of Excellence-programma een vernieuwing uitgevoerd. Zo zijn er onder meer voorzieningen voor kinderen met een waterval en een nieuw culinair centrum gekomen, waar kookdemonstraties worden gegeven. Vanwege de toename van cruises in Noordwest-Europa in de zomermaanden is het schip sindsdien vele malen in Rotterdam terug geweest. Over het algemeen vaart de Rotterdam van november tot april om Zuid-Amerika en Antarctica en van mei tot november in Europa, op de Middellandse Zee, Zwarte Zee en Oostzee.
Vandaag vertrekt het schip naar Denemarken.

Print Friendly, PDF & Email