Onbekende fans van de nestor van de Rotterdamse gemeenteraad Dries Mosch hebben in de nacht van zaterdag op zondag niet onder stoelen of banken gestoken op wie zij 21 maart gaan stemmen. Buiten Mosch om lieten ze posters drukken en beplakten daarmee op ludieke wijze de deuren van uitgekiende panden, zoals die van de partijkantoren van de Partij van de Arbeid en van DENK.

Maar ook het studiocomplex van RTV Rijnmond, De Kuip, winkelcentrum Keizerswaard en zijn stamkroeg in Overschie werden in de route opgenomen om aandacht te vragen voor de kandidatuur van het 69-jarige raadslid van Leefbaar Rotterdam, dat als 48e op de kandidatenlijst staat. Mosch is het laatste zittende raadslid van Leefbaar dat in 2002 gelijk met Pim Fortuyn in de raad kwam. In 2014 kwam hij met voorkeurstemmen in de gemeenteraad. Hij verzorgde toen zijn eigen campagne door met auto en aanhanger door de stad te rijden en te flyeren.

Aanvankelijk wilde hij het rustiger aan gaan doen. Vandaar ook zijn 48e positie. Plus dat het gebruikelijk is bij Leefbaar dat kandidaten slechts twee perioden in de raad zitten. Vandaar dat Mosch zijn ‘eigen Taxi Mosch’ verzon: een serie stadsrondritjes met de concurrenten die momenteel op Dagblad010 wordt uitgezonden. Maar gaandeweg kreeg hij ook er zelf weer zin in. Mosch, die de straat naar de raad bracht en als een ijzervreter de dossiers van de gewone man behandelde, wil nu de 20 jaar volmaken.

De fans stuurden foto’s van hun plakactie naar de de redactie van Dagblad010.

Voor het studiocomplex van RTV Rijnmond

Bij de ingang van het partijkantoor van DENK op de Schiekade

Op het partijkantoor van de Partij van de Arbeid

Bij de stamkroeg van Mosch in Overschie

Op de Burgemeester Baumannlaan in Overschie

 

Print Friendly, PDF & Email