Dagblad010 | Schot investeert 200 miljoen in glasvezel
mainImage

Schot investeert 200 miljoen in glasvezel

Afbeelding is niet meer beschikbaar
30 juli 2018, 15:37 uur
Ondernemen

Een miljardair uit Schotland, Irvine Laidlaw, investeert tweehonderd miljoen euro om ervoor te zorgen dat alle 300.000 huishoudens in Rotterdam op het glasvezelnet worden aangesloten. Dat meldt het FD. Met glasvezel kan men veel hogere snelheden halen als het om internetten gaat. Ook is het minder storingsgevoelig.

Alle huishoudens in Rotterdam moeten binnen nu en vijf jaar aangesloten zijn op het breedbandnetwerk. ''Wij hebben in Laidlaw een investeerder gevonden die gelooft in de ontwikkeling van Rotterdam tot een slimme, digitale stad'', zegt directeur Oscar Kuiper van L2Fiber, de toekomstige exploitant van het beoogde glasvezelnet tegenover het FD.

De eerste werkzaamheden starten al snel. De eerste huishoudens in Kralingen worden na de zomer al aangesloten. Laidlauw krijgt volgens het FD een belang van tachtig procent in het Rotterdamse L2Fiber.

Als de werkzaamheden eenmaal gestart zijn, moeten vijftienhonderd tot tweeduizend woningen per week worden voorzien van een glasvezelverbinding.

Naast internet, televisie en telefonie zal het netwerk ook ingezet worden voor onder meer zorgdiensten, hulpbehoevende ouderen, sensoren en veiligheidscamera's.


Foto: Digitaal Dagblad