Het moet de Rotterdamse versie van Pokémon Go worden: de Rotjeknor-game. Dit digitale spel is sinds woensdag gelanceerd. Kinderen en hun ouders moeten via deze mini-game de Rotterdamse binnenstad beter leren kennen.

De Rotjeknor-game is een interactieve ontdekkingstocht voor kinderen tussen de zes en tien jaar. Het spel leidt hen en hun ouders langs tal van plekken in de binnenstad. Samen met ‘team Rotjeknor’ moeten de spelers tal van digitale opdrachten doen. Als ze die goed uitvoeren, kunnen ze de nieuwe superheld van Rotterdam worden.

De game is te downloaden via de Google Play-store. Voorlopig is de game alleen te spelen op een smartphone met Android-besturingssysteem. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook een versie voor iPhones komt. De gemeente wil graag dat kinderen meedenken over de game. Ideeën, reacties en ervaringen van gebruikers zijn welkom via de website Rotjeknor.game.

Het spel is een initiatief van Bureau Binnenstad van gemeente Rotterdam. Deze organisatie wil dat kinderen en hun ouders zich via de game meer bewust worden van wat er allemaal te zien en te doen is in de stad.

Print Friendly, PDF & Email