De initiatiefnemers van de ruim 100 jaar oude Maassilo in Rotterdam willen nu ook het dak voor het publiek toegankelijk maken. Ze hebben een ideeëncompetitie uitgeschreven waarin een ontwerp wordt gezocht voor een rooftop of skybox van circa 350 m² op de 10e verdieping .

Ook wordt gezocht naar een creatieve invulling van de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. De competitie loopt tot 27 juli 2018. De plannenmakers dagen studenten, partypeople, architecten, ontwerpers, stadmakers, start-ups en ondernemers uit om hun ideeënrijkdom en collectieve creativiteit en inventiviteit los te laten op dit markante Rotterdamse cultureel erfgoed. Wie mee wil doen aan de ideeëncompetitie kan een mail sturen naar aan Nicole de Koster ([email protected]).

De Graansilo Maashaven is al meer dan een eeuw een baken op Zuid. In drie delen (1910, 1930, 1954) groeide de Maassilo uit tot de grootste graansilo van Europa en droeg zo bij aan het ontstaan van de grootste haven ter wereld. Rond 2003 werd de graansilo verkocht aan de gemeente Rotterdam. Sinds de vestiging van club NOW&WOW in 2004 is de graansilo stukje bij beetje verder ontwikkeld. Van de Creative Factory en Factory010 tot de Maassilo eventlocatie, het enorme gebouw biedt inmiddels plaats aan meer dan 30 bedrijven en behoort met een capaciteit tot 5.000 mensen tot de grotere evenementenlocaties van Nederland.

 

Print Friendly, PDF & Email