De Fraudehelpdesk van de politie Rotterdam heeft meldingen ontvangen over een brief waarin wordt gevraagd te betalen voor telefoonseks. Ga er niet op in. In de brief staat dat op een bepaalde datum, op een bepaald tijdstip naar een zeker telefoonnummer is gebeld. Dit zou een sekslijn zijn. De kosten: € 90,-. Volgens de afzender van de brief, RMS uit Tsjechië, moet de ontvanger van de brief voor verdere vragen maar bij zijn telefoonprovider zijn.

Mogelijk zijn mensen die de brief hebben ontvangen gebeld op het tijdstip dat genoemd wordt in de brief. In dit gesprek is gevraagd naar adresgegevens. Daardoor komt het telefoonnummer dat genoemd wordt mogelijk voor in het maandelijkse beloverzicht van de ontvanger.

Verscheur de brief niet als u deze heeft gekregen. Neem contact op met uw provider en controleer met hen wat er is gebeurd op het tijdstip dat in de brief staat. Is er telefonisch contact geweest? Zo ja, vraag dan welke kosten hiervoor in rekening zijn gebracht. De Fraudehelpdesk heeft inmiddels signalen ontvangen dat de € 90,- ook via de provider in rekening wordt gebracht.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!