Woensdag 20 juni wordt de ondergrondse waterbuffer in Spangen feestelijk geopend gelijk met het nieuwe Cruyff Court. Samen met Natuurlijk Spangen, de Betrokken Spartaan en het TKI-consortium Urban Waterbuffer is er een programma opgesteld voor jong en oud.

Op het Spartaplein is een ondergrondse waterbuffer gerealiseerd, waar regenwater wordt opgevangen en in de grond wordt opgeslagen om later te gebruiken. Rotterdam past als eerste deze nieuwe technologie toe in de stad.

Onder het Cruyff Court is een berging gemaakt om piekbuien op te vangen. Deze berging vermindert de kans op wateroverlast op straat. Een filterbak met planten zorgt vervolgens voor zuivering van het verzamelde regenwater. En voor verkoeling en ontmoeting op het plein.

Het gezuiverde water wordt 15 m diep in de grond opgeslagen via een waterput. Dit water wordt later weer opgepompt en gebruikt voor het besproeien van de grasmat van het stadion en voor het plein. Zo werken we aan droge voeten voor de wijk en duurzaam gebruik van regenwater.

Print Friendly, PDF & Email