In buurgemeente Schiedam is ophef ontstaan over het wegsturen van de populaire tv-presentator Jan Willem de Boer. Samen met de eveneens de ‘overbodig verklaarde’ Henk Groenewegen presenteerde De Boer op zaterdagochtenden een geliefd en goed scorend televisieprogramma van de Stadsomroep Schiedam. Het tweetal is per direct op non actief gezet door het nieuwe bestuur van de Stadsomroep.
“Ik werd van de week ontboden op het kantoor van KomKids bij het nieuwe bestuurslid Yde Dragstra. Dat werd een gesprek van drie minuten, waarin ik te horen kreeg dat ik niet meer gewenst word door de Stadsomroep, dus niet meer als presentator van Wenneker Live en ook niet meer voor het maken van reportages voor de Stadsomroep. Ik kreeg ook nog mee dat ik een maand lang niet op plaatsen mag verschijnen waar mogelijk een reportage gemaakt zou kunnen worden door de Stadsomroep. Nou ja…”, zegt De Boer in een artikel op De Schiedammer Online.
Op de social media ontvangt de 62-jarige De Boer momenteel een stortvloed aan steunbetuigingen. Op YouTube en Facebook zet De Boer zijn werkzaamheden voort.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter