Oranje -20 klopt Engeland: 3-1

11 September 2018, 15:47 uur

Door: Piet Ocks

Oranje onder 20 heeft maandagavond in Katwijk hun leeftijdsgenoten uit Engeland met 3-1 verslagen. Feyenoorder Dylan Vente en Tahith Chong, oud-jeugdspeler van Feyenoord, scoorden voor Nederland. Fenerbahçe-aanvaller en ex-NEC-er Ferdi Kadioglu maakte de andere treffer.

Oranje -20 begon met Feyenoorders Tyrell Malacia, Jordy Wehrmann en Dylan Vente in de basis, evenals Spartaan Abdou Harroui. Zijn teamgenoot Deroy Duarte begon op de bank. Oud-Feyenoorder Tahith Chong, die nu actief is voor Manchester United, deed ook vanaf het begin mee. Excelsior-aanvaller Marcus Edwards kwam uit voor Engeland.
Bondscoach Bert Konterman (ex-Feyenoord) was door persoonlijke omstandigheden afwezig bij het duel. Hij werd vervangen door Virgilio Teixeira. Oud-Feyenoorder Ulrich van Gobbel zat ook op de bank als assistent.

De nationale ploeg van Curaçao is met de Spartanen Suently Alberto en Bradley Martisis meer dan uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks voor de Midden-Amerikaanse Nations League. De ploeg van bondscoach Remco Bicentini haalde ongenadig hard uit tegen Grenada: de nummer 168 van de FIFA-ranking werd op een 10-0 nederlaag getrakteerd.

Liefst negen van de tien treffers werden verzorgd door (voormalige) eredivisie-spelers. Curaçao stond bij rust op een 3-0 voorsprong. ADO Den Haag-aanvaller Elson Hooi opende na tien minuten de score. Voormalig RKC Waalwijk- en FC Twente-verdediger Cuco Martina en Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas deden er nog een schepje bovenop.

Na rust ging het hard: Rangelo Janga (ex-Willem II, -Excelsior en -FC Dordrecht) vond drie keer het net, Leandro Bacuna (ex-FC Groningen) deed dat twee keer en ook Gevaro Nepomuceno (ex-FC Den Bosch en -Fortuna Sittard) pikte ook zijn doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Ruensley Leuteria: met een knal in de verre hoek legde de middenvelder de dubbele cijfers vast.

De wedstrijd tegen Grenada was voor Curaçao de eerste van vier kwalificatiewedstrijden voor de Nations League. In oktober wordt nog tegen de Britse Maagdeneilanden gespeeld. Een maand later komt Guadeloupe naar het eiland en in maart is er een uitwedstrijd tegen Antigua en Barbuda.