Aan de vooravond van de behandeling van zijn hoger beroep is het stil rond Henk S., de tot negen maanden cel veroordeelde oud-directeur van Havensteder (voorheen PWS).
Het gerechtshof in Den Haag buigt zich binnen afzienbare termijn over de vraag wat voor straf de Maaslander verdient voor zijn aandeel in de fraudezaak, die duurde van 1998 tot 2005.
Stil is het overigens altijd wel geweest rond Henk. De ex-corporatiedirecteur trad eigenlijk nooit op de voorgrond. Terwijl zijn opvolgster Hedy van den Berk behoorlijk publiciteitsgeil is en op haar manier enorm transparant, liet Henk nooit veel van zich horen. Hij had daar zo natuurlijk zijn redenen voor.

Ook zo benieuwd naar wat Henk dezer dagen aan het doen is? En of hij al een beetje opschiet met het aflossen van de 1,5 miljoen euro schadevergoeding, die hij uiterlijk eind 2020 aan Havensteder moet hebben terugbetaald?
Die laatste vraag is moeilijk te beantwoorden. Maar over Henks huidige activiteiten is wel het een en ander te melden.
Sinds juni 2016 is Henk directeur van Chilston Park. En al eerder – in mei 2014 – maakte hij als directeur een herstart met zijn adviesbedrijfje Transformanagement BV. Beide bedrijven speelden destijds een prominente rol in de Havenstederfraude (1998-2005). Ook is hij nog steeds directeur van stichting The African Hound Dog Foundation. Dat is hij al vanaf 2001. Welk nut die stichting heeft (gehad)? Daar kunnen we naar gissen…

De 63-jarige Henk houdt dezer dagen kantoor aan het Pompenburg in Rotterdam. Op hetzelfde adres is ook gevestigd Montcombroux BV, in 2005 opgericht door Klaas van Duuren, die failliet ging vanwege verliezen met de bouw van de Calypsotoren in Rotterdam.
Montcombroux is de besloten vennootschap, die al sinds twaalf jaar van plan is een prestigieus project met golfbanen, villa’s en appartementen te realiseren in de buurt van Vichy in midden-Frankrijk. Op een gigantisch groot landgoed van 200 hectare.
Tot nog toe verliep het echter verre van voortvarend.
Montcombroux balanceerde lange tijd op de rand van de afgrond. Werd onder curatele gesteld. Maar niet zo lang geleden, op 22 juni 2017, kreeg het bedrijf weer een nieuwe kans. Het komt erop neer dat Montcombroux, waarin ooit een kapitaal van 7 miljoen euro is geïnvesteerd, zes jaar de tijd heeft om te laten zien dat de aanleg van het honderden woningen tellende project doorgaat.
Wie de site van Montcombroux aanklikt, kan zien dat er nog maar weinig is verkocht. Of wat wervender uitgedrukt: er zijn nog heel veel mooie – nog te bouwen – woningen te koop! Er is dus nog werk aan de winkel voor Henk.

Tekst: Kees Jonker kjonker.blogspot.nl Illustratie Serge Cariou

Print Friendly, PDF & Email