Een 27 jarige Rotterdammer is opgepakt vanwege de diefstal donderdag van pakketjes uit een DHL-bus bij het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. De dader werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Nadat de politie van de diefstal op de hoogte was gebracht werd direct een onderzoek ingesteld.

Het kenteken van de auto die bij de diefstal betrokken was werd direct in het ANPR-systeem gezet. Rond 20:00 uur diezelfde avond kreeg de politie een hit van dit voertuig op de A4 t.h.v. Hoofddorp. Een politieauto van de eenheid Noord-Holland raasde over de snelweg richting Rotterdam en wist deze ter hoogte van Den Haag te onderscheppen. In de auto troffen zij de verdachte. In de kofferbak vonden zijn nog slechts enkele van de gestolen pakketjes. Naast de deels teruggevonden buit vond de politie ook nog een grote hoeveelheid krasloten. De verdachte werd buiten heterdaad aangehouden en overgedragen aan de recherche in Capelle aan den IJssel.

De aangehouden verdachte is geen onbekende van de politie en is al vaker aangehouden voor diefstal. De verdachte is in verzekering gesteld en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Reageer op dit artikel

Bron: Politie

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!