De Nederlander die is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Spa, maakte deel uit van een groepje Nederlanders die de toegang zou zijn geweigerd tot een café. Dat meldt het parket van Luik zondag op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

De politie werd opgeroepen en controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten. Volgens het parket werd de politieman, de 38-jarige hoofdinspecteur Amaury D., doodgeschoten door een van de passagiers. Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte, Ivo T. ook de schutter is.

De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. Aanvankelijk zou er zijn geschoten bij een verkeerscontrole, maar volgens een bron van persbureau Belga bleek dat de politie was opgeroepen om in te grijpen bij een ruzie. De verdachten zouden daarna een taxi hebben genomen. Bij de controle van dat voertuig werd het fatale schot gelost. Er is nog geprobeerd de politieman te reanimeren.

De politie pakte de Nederlander op in de bossen. Hij zou gewond zijn aan zijn buik. Waarschijnlijk gaat het om een schotwond, aldus de bron tegen Belga. De woordvoerster van het parket kon dit niet bevestigen.

Print Friendly, PDF & Email