Actiegroep Pegida heeft laten weten opnieuw met een BBQ te willen demonstreren voor de Laleli moskee aan de Gruttostraat in Rotterdam Charlois als er geen duidelijke verklaring komt waarom hun demonstratie vorige week donderdag op het laatste moment moest worden afgeblazen.
Pegida houdt bij hoog en bij laag vol dat de politie heeft gezegd dat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. ‘’Wij hebben een heleboel vragen”, zegt Pegida-voorman Wagensveld in het AD. ‘’Het was voor iedereen duidelijk dat het niet veilig was. Nu zeggen dat Pegida besloot om terug te gaan, is een harde leugen. Als we geen bevredigende antwoorden krijgen, kan de burgemeester nog een keer laten zien dat hij ons veilig wil laten demonstreren.”

De stemming in de Gruttostraat vorige week donderdag was ondanks het massale overwicht van moslimjongeren gemoedelijk, maar dat was zonder de aanwezigheid van de touringcar met Pegida-aanhangers. Er waren naar schatting vijfhonderd tegendemonstranten op de been en honderd politieagenten.

Voor het houden van de demonstratie was schuin tegenover de Laleli-moskee een kleine ruimte met hekken afgezet, waarin Pegida zijn varken had mogen braden. Als de politie die ruimte volledig met de aanwezige manschappen en materieel had afgeschermd was demonstreren mogelijk geweest.

Print Friendly, PDF & Email