Vanwege haar grote verdienste voor de Rozenburgse gemeenschap heeft Hanny Krul-Wouters de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

In 1998 werd Hanny Krul-Wouters PvdA-gemeenteraadslid, in 2000 fractievoorzitter, en in 2002 wethouder Sport, Cultuur, Onderwijs en Sociale Zaken. Daarna was zij weer raadslid, en na het samengaan van Rozenburg en Rotterdam ging zij verder als deelgemeenteraadslid en fractievoorzitter. Toen Rotterdam de deelraden stopte, werd zij gekozen gebiedscommissielid. Het Rotterdamse stadhuis kent haar als warm pleitbezorger van het Rozenburgse belang.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ”De Rozenburgers plukken dagelijks de vruchten van je werk op cultureel en creatief gebied. Uit je enorme staat van dienst spreekt je politiek-bestuurlijke engagement en je betrokkenheid bij Rozenburg. Veertig jaar van onvermoeibare inzet voor bijvoorbeeld kunstzinnige vorming, goed onderwijs en sociale voorzieningen.”

Op 18 maart 2010 ging de gemeente Rozenburg op in Rotterdam. Het Rotterdamse stadsbestuur heeft toen alle rechten en plichten rond de Rozenburgse samenleving overgenomen; sindsdien hebben Rozenburgers ook recht op Rotterdamse onderscheidingen. Met de Wolfert van Borselenpenning eert Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de gemeenschap. De voorzijde van de zilveren penning toont het ridderzegel van de edelman die in 1299 de eerste stadsrechten verleende aan Rotterdam. Op de achterzijde staat de uitreikingsdatum en een persoonlijke inscriptie. Voor Hanny Krul-Wouters luidt die: “voorvechter van de sociale democratie”. Bij de Wolfert van Borselenpenning hoort ook een draagspeld.

 

Print Friendly, PDF & Email