Bakkers, van onder meer het Rotterdamse Bakkersland, hebben met hun staking hun werkgevers weten te verrassen. De staking was voor vrijdag aangekondigd, maar bij enkele bedrijven begon de staking al donderdag om 23.00 uur, bij de aanvang van een nieuwe dienst. Dat meldt vakbond FNV. Bakkersbedrijven hadden de effecten van de staking willen ondervangen door alvast extra brood te bakken. Dat is nu deels mislukt. Wat de gevolgen zijn voor de supermarkten in en Rotterdam is nog onduidelijk. Bij vorige acties werd er geen of minder brood aan de kruideniers geleverd.

De bakkers staken om een hoger loon dan de werkgevers eerder overeen kwamen met vakbond CNV. Ook is er onvrede over onder meer de toeslagen rond de feestdagen en willen ze voorspelbare roosters.

Bij de staking van vrijdag leggen circa tweehonderd bakkers bij grote bedrijven als Bakkersland, Vomar en Jaffa Bakery het werk neer. Ook bij enkele ambachtelijke bakkerijen voeren bakkers actie. Hoelang de staking duurt bepalen de bakkers volgens FNV-bestuurder Leo van Beekum pas vrijdagmiddag.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!