Voetbaltalenten schijnen zo verschrikkelijk zeldzaam te zijn dat ze thuis moeten worden opgehaald. Het kindertransport begint al vanuit de zandbak. Allemaal inclusieve voetbalbusjes, die een uur in de wind stinken, want de meeste mannetjes zijn nog niet eens zindelijk.

Soms zie ik zo’n busje bij zo’n trainingsveldje arriveren. Gratis bestuurd door keurige mensen, uw en mijn buren, mannen en vrouwen, inclusieve mannen en vrouwen die na de peutervracht in de kantine van voedsel worden voorzien die ze thuis niet hoeven te bekostigen.
Wat lief allemaal.

Het talentenvervoer is een inclusief onderdeel van verder heel raar kindergeknuffel, dat bij de voetbalscouts begint. Mannen die zelf goed hebben kunnen voetballen maar als trainer zijn mislukt, worden geruisloze zoekmachines in een kindercircus. Vaak niveau: Oh Oh Gerso. Twintig taalfouten in twee zinnen. Laaggeletterd en vierkant uitgelachen. ’s Zomers lullen ze bij barbecues voetbalmongolentaal; dezelfde taal waaraan Co Adriaanse, Youri Mulder en Aad de Mos op zondagavond bij de NOS hun status ontlenen. Dankzij Dick Advocaat is dat onze Cor Pot godzijdank bespaard gebleven.

Overdag stropen die scouts de schoolpleinen af. Ze staan op premies en zoeken naar hummeltjes die de bal 671 keer hoog kunnen houden met voet, schouder en hoofd.
Een week later ontvangen de ouders van het goochelaartje een brief waarin ze lezen dat zij een Messi hebben verwekt. Afijn, de welkomstpremie wordt geïncasseerd en het busje komt voorrijden.

Dit onsmakelijke kindersysteem traumatiseert hele families. Ik ken vaders die op slag ontslag nemen, naar de spermabank hollen en daar meteen voor veel geld in de eredivisie van de verwekkingsindustrie worden opgenomen. Drie week per week een donker kamertje in, pornootje aan, hup: wéér een gelabeld flesje.
Nu in Nederland pensioen geen moer meer voorstelt en de AOW binnen tien keer zal zijn afgeschaft, is hun zaad goud waard.
Topjeugdvoetbal in Nederland.
Getverdemme.
Kan Jos Verveen daar ook niet eens een gemeenteraadsvraag over stellen?

En zou die graaiende KNVB, die niet eens meer een behoorlijk Oranje op de been kan brengen en knoeilappen als trainers heeft, zou die staatsbond zich weleens hebben afgevraagd waarom in de gouden eeuw van Cruijff, Van Hanegem, Moulijn en Wilkes, het resultaat van opleiden zoveel beter was?
Toen bestonden er nog geen busjes.
Als het ouwe wijven goot werd iedereen zeiknat.
Daar werd je wel een vent van.

Print Friendly, PDF & Email