Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert zaterdag 9 juni zijn honderdste verjaardag met een Eeuwfeest. Iedereen kan er gratis bij zijn. Het Schouwburgplein is vanaf zaterdagmiddag een festivalterrein met een podium voor partners van het orkest uit Rotterdam. Er zijn onder andere optredens van het Jong Trombone Collectief en het Rotterdams Junioren Orkest. Codarts komt met een muzikale trampoline-act en de SKVR maakt een feestje met een percussie-optreden. Het orkest wordt op het podium vertegenwoordigd door de Banda (een compacte variant van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en door Martin Baai, slagwerker uit het orkest, die een workshop bodypercussie geeft. Speciaal voor de jongste bezoekers is er de SKVR Instrumentenparade, waar ze allerlei muziekinstrumenten kunnen uitproberen.

’s Avonds is het Schouwburgplein een eersterangs plaats voor het jubileumconcert door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Onder leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin en met superdiva Joyce DiDonato als vocaal soliste speelt het orkest een programma met muziek van Händel en Mozart tot Respighi en Berio. Zittend op de grote tribune of op stoeltjes, staand met een biertje in de hand of languit liggend op het flying Grass Carpet kan het publiek het concert live volgen op een megascherm.

”Het Eeuwfeest is het hoogtepunt in het jubileumjaar van het Rotterdams Philharmonisch, en het orkest wil dat graag samen met zoveel mogelijk mensen vieren”, aldus directeur George Wiegel van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter