Oman heeft onder trainer Pim Verbeek de Golf Cup gewonnen. De 61-jarige Rotterdammer – de laatste jaren is hij woonachtig in Amsterdam – won met zijn ploeg de finale in Koeweit-stad na strafschoppen (5-4) van de Verenigde Arabische Emiraten na een 0-0 eindstand, ook na verlenging. De Verenigde Arabische Emiraten kreeg in het gehele toernooi geen enkel doelpunt tegen en had Oman in de groepsfase nog verslagen.

De Golf Cup of Nations is het WK voor het Midden Oosten. Het is voor de tweede keer (in 2009 was de eerste keer) dat Oman de Golf Cup wint. Qatar won het laatste toernooi in 2014.

Een opgetogen Verbeek: ‘Niemand verwachtte iets van ons. Maar we hebben het fantastisch gedaan. We hebben een prima ploeg. De spelers hebben er alles aan gedaan om te winnen. We hebben geschiedenis geschreven.’

Verbeek, die sinds 2016 onder contract staat bij Oman, was eerder in zijn loopbaan werkzaam bij clubs als o.m. De Graafschap, Feyenoord, Fortuna Sittard en Sparta. Hij was ook bondscoach van Zuid-Korea en Australië. Met de Socceroos plaatste hij zich voor het WK in 2010.

 

Print Friendly, PDF & Email