Niets blijft de Rotterdamse beslisser bespaard vrees ik de komende drie maanden nu op 20 maart de Pinokkiobokaal wordt uitgereikt: een soort Europacup voor de grootste leugenaar van de plaatselijke politiek.
Leuk.
We sterven van de kneuzenprijzen in dit land. Maar deze corrupte kan er best bij.

Ik heb nog niet gelezen waar die award straks wordt uitgereikt, maar de PvdA heeft de line-up, dus dat zal vast in zo’n achenebbisj ateliertje zijn van zo’n zwaar gesubsidieerde kunstenaar die nu al van een stuk klei een hoofd heeft gebeiteld met de neus van Paul Thomas.
’n Beetje linkse kunstenaar fikst dit voor een matsprijsje van twee mille in één dag.
Mogelijk dat maximaal vier raadsleden nog weten wie Paul Thomas was. Meer cultuurbewaarders bestaan er niet meer aan de Coolsingel. Triest. Zelfs het Rotterdamgeboortegehalte is er microscopisch. Maar ze lachen en katten elkaar wat af voor € 2352,29 per maand.

Gelukkig maar dat het de echte Rotterdammers geen moer interesseert wat er allemaal op de Coolsingel gezegd, gedraaid, gelogen en besloten wordt. God behoede de stad trouwens als dat wel het geval was. Inwoners zouden eens moeten weten wat daar allemaal besloten werd waarvan ze nu geen weet hebben en ook hoe krankzinnig een gemeentewet van 200 jaar oud in elkaar steekt, waardoor de Partij van de Dieren kan mee beslissen over de kolenboer uit de haven.
Belachelijk.
Ik ben gek met die originele Van der Lee, maar hij moet het weiland in om jagers te castreren. Dan ga ik mee. Maar bemoei je niet met de Emo. Het gemeentebestel is fout!

En Allah?
Allah lacht zich in de raadszaal van Rotterdam het lazarus. Allah laat zelfs Nourdin el Ouali zeggen dat Jos Verveen de echte D’66 is en dan zet Jos dat filmfragment als een pauw met zestig kleuren op z’n nieuwe website zonder te beseffen dat de partij Nida een week later helemaal een gort ligt en wat Allah souffleert hem helemaal niet helpt. Nog geen stem! Jos moet met een bakfiets de stad in en van het behoud van De Kuip een volkstribunaal maken. Daar loert z’n kans. Nog een grote ook.

Benieuwd wie die Pinokkiobokaal wint. De Partij van de Arbeid kan zich onsterfelijk maken door iemand uit z’n eigen club te kiezen. Zou dat humor zijn.
Maar in werkelijkheid is de prijswinnaar natuurlijk allang bekend. Er komt helemaal geen openbare puntentelling aan te pas. In kringen van de SP, Nida en GroenLinks kunnen ze de komende weken liegen dat het gedrukt staat, kansloos.
Dus?
Vraag.
Zou ik me, als ik Eerdmans was, of Langenberg, of Struijvenberg, voor een houten Pinokkio naar een PvdA-atelier laten lokken?
Nee.
Maar als de prijs nou 50 duizend was?
Nog niet.
Een ton dan.
Onmiddellijk.

Heeft u deze week trouwens de poppenkast gevolgd bij de islampartij Nida? ‘n Beetje Oh Oh Gerso. Bij de start van de raadsvergadering gisteren verklaarde het uitgerangeerde Nederlands-Turkse raadslid Peksert dat hij z’n eigen partij was begonnen. Pas toen hij uitgesproken was kwam het Nederlands-Marokkaans raadslid El Ouali, die de executie had voltrokken, de catwalk op. Hij had de verklaring kennelijk niet willen aanhoren. Opvallend was verder dat hij arriveerde alsof hij rechtstreeks uit de tropen kwam.

Het gaat trouwens de laatste tijd in het Rotterdamse buurttheater zo vaak over het geloof, over moskeeën, haat, AIVD, moslims en sinds kort ook het over salafisme met zelfs een klein burgervaderlijk linkje naar jihadisme, dat ik de dag zal prijzen dat de laatste katholiek, de laatste gereformeerde en de laatste Christen tegen de laatste moslim zegt: kom, we kappen met die onzin, we gaan de kroeg in, achter de bar staat Leo de Kleijn, en we zetten het op een zuipen.

Ik vrees alleen dat we dan in 2086 zijn. En dan zijn Leo de Kleijn, Tanya Hoogwerf, Ahmed Aboutaleb, Leo Bruijn., Nourdin el Ouali en ik van de aardbodem verdwenen.

De enige die er dan nog is (inschattend), is Dries Mosch.
We wensen hem veel succes.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!