Leefbaar-fractievoorzitter Joost Eerdmans is not amused over het ‘Rotterdamse monsterverbond’. De nu nog demissionair-wethouder is ervan overtuigd dat ‘uitsluiten het nieuwe verbinden’ is. Dat zei Eerdmans maandagochtend op Radio Rijnmond.

Hij haalde de politieke situatie in Barendrecht aan, waar de partij Echt voor Barendrecht met 14 van de 29 zetels ook buiten de coalitie gehouden wordt. Echt voor Barendrecht is de enige oppositiepartij binnen de gemeenteraad.

Eerdmans noemt het in het radioprogramma Wakker verder ‘bijzonder schandalig’ dat linkse partijen zoals GroenLinks en PvdA nooit met zijn partij een inhoudelijk gesprek hebben willen voeren. ”Wij hebben onze hand uitgestoken, maar daar is nooit op in gegaan.”

Ook vindt Eerdmans het ‘onbegrijpelijk’ dat de ”VVD liever voor links kiest.” Volgens Eerdmans heeft ”de VVD veel tekort zijn poot stijf gehouden.” Hij voorspelt dat de liberalen een moeilijke tijd tegemoet gaan en vraagt zich openlijk af welk VVD geluid we de komende jaren nog gaan horen in Rotterdam.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP