Dit najaar komt een nieuwe theaterwerkplaats voor jongeren en volwassenen naar Rotterdam. Het project is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan meer dan een gewone theaterles. ”Door zelf een voorstelling te maken, scherp je jouw acteer- en danstalent aan, in plaats van andersom. Hoe werk je samen als groep? Hoe breng je vorm en inhoud samen? Moet je clichés vermijden of juist gebruiken? Moet er een script zijn, of kun je ook improviseren? En het belangrijkst: hoe breng je verschillende disciplines samen?”, aldus de initiatiefnemers.

Podiumwerkplaats is opgericht door choreograaf Marijke de Vos en theatermaker Pé Bies. Beiden hebben ervaring met lesgeven, en met hun (jeugd)voorstellingen. In de werkplaats gaan deelnemers een jaar lang met Pé en Marijke aan de slag. In 25 lessen maakt men samen met je groep, onder begeleiding van de docenten, een moderne voorstelling die dans en teksttheater combineert.

Er is een groep voor jongeren (14 tot 21 jaar) en voor volwassenen (vanaf 21 jaar). De werkplaats voor volwassenen start op woensdag 31 oktober met de wekelijkse avondlessen, de jongerengroep start op donderdag 1 november.

Op zaterdag 20 oktober is er een open dag, waarop men vrijblijvend kennis kan maken met de werkwijze. In één dag werken de acteurs in spé met hen aan een voorstelling. Van 10.00 tot 16.00 uur in de studio van Podiumwerkplaats, in de Teilingerstraat 120 in Rotterdam.

Print Friendly, PDF & Email