Het basisteam van de politie Nissewaard heeft gisteren een verkeersrazzia gehouden in Hoogvliet. Op de Aveling ter hoogte van McDonald’s reden niets vermoedende automobilisten de fuik in en verdachte auto’s, waarvan het kenteken op diezelfde weg honderd meter eerder al was gescand, werden vervolgens staande gehouden. De kentekenregistratie gaf in dat geval reden om de auto te doorzoeken en de chauffeur te ondervragen. Zelfs belastingachterstanden konden op deze wijze worden gecheckt.

Het merkwaardige aan de razzia was wel, dat de politie het met koeienletters op de wegsignalering aankondigde met de enigszins kinderlijke uit de jaren dertig tekst: ‘Beste boef, u bent gewaarschuwd. Tot zo. De Politie.’

Doel van de actie in Hoogvliet was het tegengaan van High Impact Crimes, zoals woninginbraken- en overvallen. De automobilisten die werden aangehouden varieerden van rijden onder invloed tot rijden zonder daartoe bevoegd te zijn. De politie hoefde niet preventief te fouilleren, ondanks het feit dat er in één auto toch wapens waren gevonden.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!