De politie heeft vrijdag acht jongeren aangehouden die ervan verdacht worden minstens tien inbraken te hebben gepleegd op Rotterdam-Zuid. De inbraken begonnen in maart en vonden voornamelijk plaats in de wijken Zuidwijk en Pendrecht.

Gedurende het onderzoek werden lokmiddelen ingezet en surveilleerden agenten herkenbaar en onherkenbaar op verschillende plekken in de twee wijken. Zo kregen ze zicht op een groep jongeren uit de omgeving. Bij het volgen van één van hen zagen agenten in burger dat een andere dief inbrak in een auto. Hij werd direct aangehouden.

Begin april werd er wederom ingebroken. Dit keer in een woning in Pendrecht. Een grote verzameling sieraden met een waarde van duizenden euro’s werd ontvreemd. Het onderzoek leidde naar een opkoper die zaken had gedaan met één van de verdachten.

Bij die opkoper werd een groot aantal van de gestolen sieraden aangetroffen. Ze bleken een uur na de inbraak al te zijn aangeboden. Op camerabeelden bleek hij geholpen te worden door een handlanger.

Zo kwam het onderzoek in een stroomversnelling. De officier van justitie gaf toestemming om deze twee verdachten buiten heterdaad aan te houden en spoed doorzoekingen in hun woningen te doen. Daar werden verschillende gestolen goederen aangetroffen. Bij de inbraken werden vooral televisies, telefoons en sieraden buitgemaakt.

Tussen begin mei en begin juni zijn nog vijf verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van minstens tien inbraken, een auto-inbraak en diefstal van een fiets.

Sinds de jongens zijn aangehouden is er een sterke daling te zien van het aantal inbraken in deze twee wijken. ”Veel sieraden zijn in dit onderzoek teruggevonden. Mede doordat burgers foto’s hadden gemaakt van hun kostbare bezittingen. Dat was in dit onderzoek van grote meerwaarde”, aldus de politie.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter