De politie heeft donderdag op de Feyenoorddijk in Rotterdam-Zuid twee mannen aangehouden nadat er een geladen vuurwapen en een bivakmuts onder de versnellingspook in een auto vonden.

Agenten reden achter een auto die afwijkend gedrag vertoonde. Met te hoge snelheid negeerde de bestuurder het rode licht en reed de Willemsbrug over Rotterdam-Zuid in. Op de Feyenoorddijk werd de auto stilgezet en gecontroleerd. Twee mannen kwamen tevoorschijn en moesten zich legitimeren. Een van hen had geen identiteitsbewijs bij zich en gedroeg zich zenuwachtig.

Beiden hadden softdrugs op zak. De bestuurder bleek een bekende van de politie. Dit was aanleiding om de auto te doorzoeken. Het middenconsole werd gecontroleerd. Een bivakmuts kwam tevoorschijn met daaronder een doorgeladen vuurwapen. Verdere doorzoeking leverde een schouderholster voor het vuurwapen en latex handschoenen op.

De twee mannen, een van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een van 32 jaar uit Den Haag zijn aangehouden en worden vrijdag verhoord. Ook is er een onderzoek gedaan in het huis waar de 29-jarige verdachte verblijft. Er werden drie pakketten van elk 850 gram cocaïne gevonden. De hoofdbewoonster is aangehouden.

Print Friendly, PDF & Email