'Angst voor speculatie Fazantstraat slaat nergens op'

14 December 2020, 15:15 uur
Politiek
mainImage
Fazantstraat

Beleggers staan niet te popelen om toe te slaan in de Fazantstraat als het plan van de gemeente om de woningen in de straat op te kopen en te slopen donderdag van tafel wordt geveegd.

"De angst dat de straat in handen valt van speculanten slaat nergens op", zegt makelaar en taxateur Henk van Leeuwen van DamBorg, gespecialiseerd in beleggingsobjecten en actief in de alle grote steden van Nederland.

Donderdag beslist de Rotterdamse gemeenteraad over het lot van de Fazantstraat. Een besluit moet worden genomen over het vestigen van de WVG (Wet Voorkeursrecht Gemeenten). Gaat de raad akkoord, dan betekent dit dat 216 veelal nog in prima staat verkerende woningen zullen worden afgebroken.

Van Leeuwen vindt twee dingen moeilijk te begrijpen. "Allereerst zie ik niet in waarom die woningen moeten worden gesloopt, als ze nog goed zijn. Ik denk dat ook de eigenaren prijstechnisch de dupe worden bij de WVG, los van het feit dat ze met plezier wonen in de Fazantstraat. En in de tweede plaats snap ik niet dat men bang is voor speculatie als die WVG niet door zou gaan".

Volgens Van Leeuwen, die de Rotterdamse vastgoedmarkt op zijn duimpje kent, zullen beleggers weinig interesse hebben in de Fazantstraat. “Ze hebben daarentegen wel belangstelling voor grotere woonblokken. Dat is voor hen interessant. Maar zo’n appartementje in bijvoorbeeld de Fazantstraat, dat op Funda wordt gezet en waarop je moet overbieden, is voor beleggers te duur. Die prijzen zijn te hoog voor mijn klanten”.