CU 'des duivels' over duivelspakken en nep-Christus in de Laurenskerk

23 November 2023, 14:42 uur
Politiek
mainImage
Sjoerd van der Pluijm

Bij het recente concert van het Rotterdam Terror Corps (RTC) in de Laurenskerk, op uitnodiging van van de exploitatiestichting, paradeerden onder andere mensen in een duivelspak door de kerk en danste een nep-Christus vanaf het balkon. Voor de fractie van de ChristenUnie een door in het oog en een ‘’diep trieste en respectloze omgang met christelijke symbolen, gebruiken en gevoelens’’.

Raadslid Vonk (*) wil daarom in het licht van de Code Diversiteit en Inclusie, waar de exploitatiestichting vanwege subsidie vanuit de Cultuurplanperiode aan gebonden is, van de verantwoordelijke wethouder Kasmi horen hoe het stadsbestuur van Rotterdam op deze gebeurtenis reflecteert. ‘’Want volgens het college is er sprake van inclusie als ‘toegankelijkheid – zowel fysiek, sociaal, als digitaal (informatie) – voor iedereen is gewaarborgd en als iedereen zich welkom, veilig en gerespecteerd voelt’’, aldus Vonk in een brief vol verontwaardiging. ‘’Het is duidelijk dat bij deze omgang met religieuze symbolen er geen sprake is van inclusie. Het heeft meer weg van grensoverschrijdend gedrag.’’

Vonk spreekt in dit kader van een flagrante schending van de Code en vraagt zich af of hiervoor sancties geleden.

* Raadslid Vonk staat in Rotterdam bekend als hoeder van de daklozen, was tegenstander van het weghalen van de slaapbankjes op CS , is ook tegenstander van casino’s en geopende winkels op zondag en kwam recent plaatselijk in het nieuws door als eerste politicus te eisen dat de gemeenteraad partij koos voor Israël in de oorlog met Hamas. D66 vond dit ‘opjutterij’.