Dagblad010 | CU-SGP: Discriminatie bij inschrijving Brightpand aan Blaak
mainImage

CU-SGP: Discriminatie bij inschrijving Brightpand aan Blaak

31 augustus 2021, 10:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Verhuurder OurDomain van het Brightpand aan de Blaak schijnt praktisch opgeleide mensen rond het inschrijfproces te discrimineren. Dat schrijft raadslid Vonk van de Rotterdamse tak van de CU-SGP, die doorgaans goed geïnformeerd is en anders het vermoeden ‘’van grove discriminatie’’ nooit zou opschrijven.

Bovendien zegt hij dat dit bericht ook de fracties van GroenLinks, D66 en de PvdA heeft bereikt. ‘’Een zeer onwenselijke praktijk, waarmee een tweedeling in de stad gecreëerd wordt’’, laat hij bouwwethouder Kurvers weten.

Bovendien vraagt OurDomain eenmalig 100 euro inschrijfkosten en maandelijks meer dan 200 euro servicekosten. ‘’Ook de inschrijfkosten van 100 euro zijn onrechtmatig’, zegt Vonk, die wil dat de verhuurder hierop wordt aangesproken. ‘’Verder zijn de hoge servicekosten wat onze fracties betreft een verkapte huurverhoging, waardoor de woningen niet langer als sociale huur te categoriseren zijn.’’

De aanklacht tegen OurDomain is niet nieuw. Veel eerder protesteerde ook raadslid Jonker (SP) tegen de inschrijfkosten van 100 euro. Ook vond hij 705 euro kale huur voor een studio van 25 m2 substantieel veel te hoog. Bij de coalitiepartijen gaat nu pas een licht op. ‘’Kan het college bevestigen of de prijs van de studio’s in het bewuste pand die als ‘sociale huur’ verhuurd worden, voldoet aan de Huurprijscheck?’’, vraagt Vonk aan Kurvers.