De Nieuwe Binnenweg heeft de geluidscamera's

26 September 2022, 07:15 uur
Politiek
mainImage
Centrum-wijkraadslid Hennie van Schaik tevreden met de geluidscamera

Eindelijk hangen ze er: de geluidscamera’s. Vanaf vandaag worden luidruchtige aso-automobilisten op de Nieuwe Binnenweg op de bon geslingerd. Een mijlpaal voor de druk bereden verbindingsweg in het centrum van Rotterdam, vindt wijkraadslid Hennie van Schaik van 50Plus, die er jarenlang voor heeft gepleit.

Hard nodig ook, want een jaren geleden door de voormalige mobiliteitswethouder Bokhove ingesteld geluidsonderzoek wees uit dat maar liefst 16.000 geluidspieken boven de 80 decibel uitkwamen. Ruim 4000 van dit aantal werd veroorzaakt door auto's en motoren. De overschrijding bleek ongeveer 20-30 decibel hoger dan is toegestaan voor voertuigen.  

Heel lang heeft een select groepje jonge 'de blits makende' automobilisten in Rotterdam het leven van omwonenden zuur gemaakt. Camerabeelden wezen uit dat ongeveer 100 steeds terugkerende auto's verantwoordelijk waren voor de overlast op de Meent, in de Witte de Withstraat, op de Wilhelminakade en op de Nieuwe Binnenweg. In de laatste genoemde straat is die lol voorbij.