DENK in de bres voor bewoners Hilledijk

mainImage
DENK in de bres voor bewoners Hilledijk

De politieke partij DENK heeft vragen aan het stadsbestuur gesteld over de herinrichting van de Hilledijk op Rotterdam-Zuid. De winkelstraat wordt opnieuw ingericht, maar bewoners hebben volgens fractieleider Stephan van Baarle bezwaar. Middels een handtekeningenactie willen bewoners hun standpunten laten horen. Zo zouden omwonenden volgens DENK onder andere bezwaar hebben tegen de vermindering van het aantal parkeervakken in de wijk.

Van Baarle stelt in zijn brief dat de parkeervakken aan één zijde van de Hilledijk worden verwijderd. Hij verzoekt het stadsbestuur om het huidig aantal parkeerplaatsen te handhaven.

Ook willen de bewoners dat de huidige doorgaande rijbaan op het kruispunt van de Hilledijk-Riebeekstraat niet onderbroken wordt, iets dat in de huidige plannen wel het geval is. Die onderbreking zou met name de bereikbaarheid van de straat verminderen.

Verder zijn bewoners bezorgd: een nieuwbouwproject aan de overzijde van de Hilledijk zal het toekomstige uitzicht volgens hen belemmeren. Ook hier wil de DENK-fractie opheldering over. Zij zijn met name benieuwd of het College van B&W deze zorgen deelt.


| Foto: Digitaal Dagblad