Dagblad010 | Fractievoorzitter SP stopt in 2022, Cicek keert nu terug
mainImage

Fractievoorzitter SP stopt in 2022, Cicek keert nu terug

Aart van Zevenbergen en Taylan Cicek (SP)
21 juli 2021, 23:30 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Aart van Zevenbergen stopt na de gemeenteraadsverkiezing in maart 2022 als fractievoorzitter van de Rotterdamse SP. Misschien niet als raadslid, want hij blijft in principe verkiesbaar, maar op z’n eigen verzoek komt hij op de lijst op een onverkiesbare plaats. Van Zevenbergen, in 2018 opvolger van topdebater Leo de Klein, wil z’n plaats afstaan aan jongeren.

Bijkomende – niet hardop uitgesproken - reden is zijn teleurstelling in de wijze waarop de linkse coalitiepartijen (GroenLinks en PvdA) de afgelopen drieënhalf jaar blindelings het bouwbeleid van de VVD en D66 hebben gesteund. Zijn tijdelijke mederaadslid Kees Jonker dacht er ook zo over en twitterde na zijn vertrek: ‘’Een illusie armer’’ en wees vooral met een beschuldigende vinger naar de PvdA.

SP-raadslid Kees Jonker vertrok kort voor het zomerreces. Hij was sinds oktober 2020 vervanger van Taylan Cicek, die bij een verjaardagsfeest van zijn zoontje zijn nek brak. Cicek keert na langdurige revalidatie per 1 september terug. 

De SP was de eerste knokpartij voor het behoud van de Tweebosbuurt en de Wielewaal. ''En we gaan door'', zei Van Zevenbergen vandaag, ''want we barsten van de talentvolle opvolgers.'' De kandidatenlijst is nog niet bekend.