'Behoud sloopregeling oude brommers'

mainImage
'Behoud sloopregeling oude brommers'

Om luchtvervuiling tegen te gaan pleiten GroenLinks en CDA in Rotterdam voor behoud van de sloopregeling voor oude en vervuilende brom- en snorfietsen. ''Door het succes van de regeling is het budget bijna op. De partijen vragen het stadsbestuur om geld vrij te maken om de regeling in 2019 door te zetten'', aldus de partijen.

Sinds 1 januari 2018 biedt de gemeente eigenaren van oude, vervuilende brom- en snorfietsen een premie van 300 euro om hun voertuig te laten slopen. Halverwege oktober hadden al 1.200 bezitters van brom- en snorfietsen van voor 2010 van de regeling gebruik gemaakt. Dat is 15% van het totale aantal oude brom- en snorfietsen in Rotterdam.

GroenLinks-raadslid Jeroen Postma: “De sloopregeling is een goede maatregel om het aantal oude, vervuilende brommers in de stad te verminderen. Hierdoor wordt fietsen fijner en de lucht schoner.” CDA-raadslid René Segers-Hoogendoorn: “Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op deze praktische manier blijven werken aan schone lucht."


| Foto: Digitaal Dagblad