Graag straatnaam naar mevrouw Pelger, gemeenteraad

7 November 2022, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Mevrouw Pelger

Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam, komt komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering met het voorstel om in Rotterdam een straat, laan, weg of singel te vernoemen naar de onlangs overleden mevrouw Pelger, die de geschiedenis is ingegaan al de grootste strijdster voor het behoud van de inmiddels plat gegooide Tweebosbuurt op Zuid. Bij die sloop gingen 535 sociale huurwoningen en 64 bedrijfsruimten en particuliere woningen verloren. Op de plek komen nu 101 duurdere vrije sector huurwoningen en 143 koopwoningen.

Mevrouw Pelger, geboren 1939, woonde haar hele leven in een pand uit 1904 aan de Hilledijk in de Tweebosbuurt. In 2021 moest ze vanwege de sloop van haar woning aan de Hilledijk verhuizen naar de Riebeekstraat. Een jaar later overleed ze op 83-jarige leeftijd.

Verkoelen verzoekt de gemeenteraad om de straatnamencommissie te enthousiasmeren om mevrouw Pelger in de nieuw te bouwen wijk op de locatie waar ooit de gesloopte woningen van de Tweebosbuurt stonden - met inachtneming van de termijn die gehanteerd wordt bij het toekennen van straatnamen – een straatnaam te gunnen.