mainImage

GroenLinks: Houd Kralingse bos toegankelijk

6 augustus 2019, 16:28 uur
Politiek

De boulevard en het fietspad aan het Kralingse bos zijn momenteel voor 6 weken afgesloten in verband met het EK Paardensport. De boulevard biedt een schitterend uitzicht op de Kralingse plas en de skyline van Rotterdam. Daarnaast is het een belangrijke toegangsweg voor het recreatiegebied en ook een doorgangsweg van en naar Rotterdam Alexander. Veel Rotterdammers maken hier dagelijks gebruik van. GroenLinks dient hierover schriftelijke vragen in.

GroenLinks is van mening dat parken zo veel mogelijk toegankelijk moeten blijven voor alle Rotterdammers tijdens de zomermaanden. Eerder zijn er afspraken gemaakt over het zo snel mogelijk op- en afbouwen van festivals in parken. Maar nu wordt een park dus voor 6 weken afgesloten voor publiek. De partij vraagt het stadsbestuur de toegangsweg zo snel mogelijk weer vrij te maken.

Vice-fractievoorzitter Stephan Leewis: ''Het is een slechte zaak dat de boulevard in het Kralingse bos voor 6 weken wordt afgesloten voor een evenement. Het bos heeft een belangrijke functie voor de wijk maar ook voor bewoners uit heel Rotterdam. Veel bewoners komen er picknicken, wandelen of fietsen. Een evenement in een park kan heel leuk zijn maar parken moeten wel toegankelijk blijven voor publiek.''

 


Foto: Iris van den Broek