GroenLinks vreest dat de havenwethouder de cruisebranche promoot

22 April 2024, 06:05 uur
Politiek
mainImage

Raadslid Mina Morkoç is van GroenLinks en heeft geen affectie met cruiseboten. Ook niet met de geschiedenis van de Wilhelminakade. Evenmin met de stedelijke economie. Daarom is ze reuze benieuwd wat havenwethouder Robert Simons allemaal heeft gezegd toen hij laatst een werkbezoek bracht aan Miami waar hij onder deelnam aan Seatrade Cruise Global, een jaarlijkse cruisebeurs. 

Op Instagram las Morkoç dat Simons “de Rotterdamse visie op de cruise-industrie” heeft gedeeld tijdens de Rotterdam Holland Lunch. Dat moet een positieve visie geweest zijn, en ook een wervende en uitnodigende, anders reist er geen wethouder naar Miami. En dat is nu juist wat GroenLinks ergert, dan wel in milde vorm vreest, omdat de moederpartij van Extinction Rebellion de cruiseindustrie, net als de luchthaven van Rotterdam, ‘’vervuilend toerisme’’ vindt.

Omdat er in de wethoudersbrief gesproken wordt over het opzetten van een nieuwe havenvisie heeft Morkoç aan Simons gevraagd of Miami die nu eerder weet dan de Rotterdamse gemeenteraad en als dat waar is, in hoeverre diezelfde gemeenteraad nog in beeld is om daar – in het kader van de cruisebranche – over mee te kunnen praten.