Dagblad010 | Oppositie wil begroting voortaan eerder

Oppositie wil begroting voortaan eerder

mainImage
Oppositie wil begroting voortaan eerder

De oppositie in de gemeenteraad van Rotterdam wil voortaan eerder inzage hebben in begrotingen en de voorjaarsnota. De begroting voor 2019 wordt vrijdag om 10.30 uur aan de pers verstuurd, en om 09.00 uur aan de raadsleden.

Met een motie wilde de, op de PVV na, voltallige oppositie afdwingen dat de begroting alsnog eerder verstuurd zou worden. Dat gebeurt nu niet omdat er aan het document volgens wethouder Adriaan Visser (D66) nog geschaafd wordt. LR-voorman Joost Eerdmans vond anderhalf uur te kort om zich te kunnen verdiepen in het document. Ook stelde Eerdmans dat er ''geen gelijk speelveld is tussen de oppositie en coalitie.''

Raadsleden van coalitiepartijen erkenden Eerdmans' standpunt over informatievoorziening vanuit het stadsbestuur, maar stelden dat ook zij de begroting nog niet ingezien hebben.

Wethouder Visser deed de toezegging om vanaf volgend jaar de begroting minimaal 24 uur van tevoren te verzenden aan de gemeenteraad. Ook burgemeester Aboutaleb gaf toe dat deze werkwijze niet de schoonheidsprijs verdiend.


Foto: Digitaal Dagblad