mainImage

PvdA Rotterdam komt op voor de VVD-winkelier

4 december 2022, 06:43 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Omdat ondernemers nu eenmaal profiteren van betaalbare parkeergelegenheden komt er in het kader van het komende nieuwe permanente betaald parkeren in Rotterdam als compensatie ook een stop & shop-regeling in alle winkelstraten waar tot nu gratis geparkeerd mocht worden.

Het initiatief daartoe ging niet uit - zoals was te verwachten – van de VVD, maar nota bene van de Partij van de Arbeid. Raadslid Moti zocht wel slim steun bij de liberalen, ook bij Leefbaar en Denk en toen hij die vooraf binnen had, was het bij stemming) gelopen koers. Een opkikker voor Moti, die bij de invoering van het all-in betaald parkeren zelfs bij zijn lokale verloofde van GroenLinks bot ving.  

Voor de huidige beperkte stop & shop-regeling betalen bezoekers €0,10 voor een half uur parkeren. Die prijs wil Moti ook voor de winkelstraten die tot nu toe met rust waren gelaten door de VVD, die de aanjager is van de parkeerkostenbuidel. Hij vroeg de maatregel aan omdat de retail in Rotterdam onder druk staat, kreeg zowaar steun van coalitiepartij D66, maar geenszins van links: GroenLinks, Volt, Partij voor de Dieren, zelfs niet van het CDA.