Segers-Hoogendoorn (CDA) gunt Aboutaleb het alleenrecht

3 December 2022, 06:50 uur
Politiek
mainImage
Segers-Hoogendoorn vleit Aboutaleb

René Segers-Hoogendoorn kan voorlopig geen kwaad doen bij burgemeester Aboutaleb. Het raadslid van het Rotterdamse CDA zou namelijk graag zien dat in een ingewikkelde humanitaire discussie zoals die van de hulp aan ongedocumenteerde stadgenoten de burgemeester een eigenstandige discretionaire bevoegdheid heeft. Met andere woorden: hij moet zelfstandig kunnen ingrijpen en voor oplossingen zorgen.

Die bevoegdheid ontbrak nu bij de kwestie over de onzichtbare Rotterdammer, maar misschien niet voor lang. Segers-Hoogendoorn kreeg het voor elkaar dat men vanuit het stadsbestuur tegen de regering in Den Haag mag gaan zeggen dat die bevoegdheid voor dit soort gevallen gemist wordt. Wie met die boodschap naar de minister van Binnenlandse Zaken mag werd niet besproken, maar Aboutaleb zal er gevleid mee zijn. En ook nu gingen Denk en D66 als coalitiepartners bij de stemming tegen de VVD en Leefbaar in.

‘’In gevallen van schrijnende situaties van ongedocumenteerden die al langere tijd in de stad verblijven en buiten hun schuld niet de juiste papieren in handen krijgen om een menswaardig bestaan op te bouwen moet vaker de eigenstandige discretionaire bevoegdheid gebruikt kunnen worden om dergelijke gevallen direct onder de aandacht te brengen bij de directeur van de IND’’, vond het CDA.