Stemfoutje D66? 50Plus Rotterdam sleept de prijzen binnen

14 November 2020, 16:02 uur
Politiek
mainImage
Pixabay

Rotterdam start op aandringen van 50Plus een campagne om ouderen te waarschuwen voor de gevaren van Social Media. Op 1 oktober dit jaar bleken er al vier zoveel meldingen van fraude te zijn gedaan dan in heel 2019. Met een totaal aan 1154 meldingen van met name whatsapp-fraude is er inmiddels voor 3,3 miljoen schade gelopen door 55-plussers, die door de lockdowns meer gebruik zijn gaan maken van het internet en Social Media in het bijzonder.

Ook gaat het stadsbestuur van Rotterdam of de zorginstellingen verplichten een algemeen toegankelijk en veilig wifi-netwerk ter beschikking van hun bewoners te realiseren of zorgwethouder De Langen gaat de aanleg hartstochtelijk bepleiten in Den Haag. 

Gebleken was dat in veel zorginstellingen bewoners zelf voor hun internetaansluitingen moesten zorgen, maar dat de bewoners hiervoor onvoldoende middelen (zakgeld) hadden. En dat – ontdekte raadslid Verkoelen van 50Plus – terwijl e-health een steeds grotere invloed is gaan krijgen in de communicatie met huisarts, specialisten en andere werkers in de gezondheidszorg.

De gemeenteraad van Rotterdam ging ruimhartig akkoord met de whatsapp-campagne. Behalve de PVV was iedereen voor. Minder makkelijk deed de coalitie over de aanleg van wifi. Eigenlijk waren alle partijen, die wethouders in het college hebben, tegen. Totdat bij stemming bleek dat de fractievoorzitter van D66 - Chantal Zeegers - als enige vóór had gestemd. Daarmee werd het 22-23 in het voordeel van 50Plus, terwijl - als de coalitie de rijen sluit - in Rotterdam de democratie op slot gaat 23-22. Mogelijk maakte Zeegers een stemfout. Dat deed ze ook bij een motie van het CDA.