Van den Herik en Beenhakker lijstduwers 50Plus Rotterdam

12 January 2022, 11:50 uur
Politiek
mainImage
Orange Pictures
Beenhakker en Van den Herik

Jorien van den Herik wordt lijstduwer van 50PLUS Rotterdam voor de komende raadsverkiezingen in Rotterdam, woensdag 16 maart. Met zijn kandidatuur verklaart de oud-voorzitter van Feyenoord achter de standpunten van de Rotterdamse ouderenpartij te staan, waaronder de opvatting dat een nieuw Feyenoord-stadion alleen doorgang mag vinden wanneer dit financieel aantoonbaar beter is voor de betaald voetbaltak van de club.

Van den Herik zegt dat zijn besluit genomen is uit respect voor de vasthoudendheid waarmee 50PLUS-fractievoorzitter Ellen Verkoelen al vier jaar vecht voor de belangen van de Feyenoord-supporters die zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen nieuwbouwplannen. Leo Beenhakker, de oud-trainer van Feyenoord, is solidair met Van den Herik en staat voorlaatste op de kieslijst van 50PLUS Rotterdam. Eerder al besloot Dries Mosch, de oud-nestor van de Rotterdamse politiek, in de rol van een van de lijstduwers met de agenda van 50Plus Rotterdam te sympathiseren. Dat geldt ook voor oud-raadslid Hennie van Schaik, die als nummer 3 op de lijst staat.

‘’Ellen Verkoelen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan’’, laat Van den Herik weten. ‘’De omgeving rond De Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt. Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Dat verzet van Verkoelen steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is.’’

In totaal kent de kandidatenlijst van 50PLUS Rotterdam 25 kandidaten onder wie ook mevrouw Pelger, het gezicht van de strijd tegen de sloop van Tweebosbuurt, ex-SP-raadslid Kees Jonker die blijft opkomen voor de betaalbare woningbouw, Willem Boon vertegenwoordiger van alle recreanten op het recreatieoord Hoek van Holland en Hans Goosen die zich inzet voor het bestrijden van armoede. Ook 50PLUS-senator Martin van Rooijen, die zijn roots heeft in Rotterdam, staat bij de lijstduwers. Toen hij nog voorzitter was van het betaald voetbal van de KNVB vocht hij menig robbertje uit met Van den Herik als Feyenoord-voorzitter.